Nieuwe BT’s

De nieuwe BT’s zijn binnen. De spanningen ten einde. Even zaten we met de vraag "Hoe zal het ons vergaan na de problematiek met de repeaters PI1FLD enPI2FLD uit Almere". En hoe zou AT reageren op de iets wat te laat opgegeven verhuizing van de 70 cm repeater vanuit Lelystad naar Almere. En welk vermogen mag hij uiteindelijk uitstralen? Gelukkig kwam vandaag de laatste BT binnen.
Het toegestane vermogen is tegen verwachting in vastgesteld op 10 Watt op een 3 DB antenne op 73 meter hoogte. Kort samengevat betekend dit dat het vermogen zelfs nog iets omhoog kan. Vooralsnog laten we hem voorlopig op het vermogen van rond de 8,4 Watt staan. Zoals u misschien al bekend is zijn de meeste BT’s door de houders niet verlengt en per 1 oktober verlopen. Omdat dit te maken heeft met de nieuwe regelgeving heeft AT alle BT’s verlengt tot het einde van dit jaar. De vraag leefde of dit te maken had met de prijsverhoging of de onduidelijkheid rond het nieuwe vergunningstelsel. Voor ons was het  met name de onwetendheid. Maar de kosten zijn wel gestegen, daar kunnen we niet omheen. En om nu de BT houders altijd voor deze kosten te laten opdraaien lijkt mij niet fair. U als amateur bent vrijgesteld van betaling van uw vergunning. De verenigingen dragen niets bij. Om deze reden is besloten u om een donatie van enkele Euries te vragen en te storten op giro 4805197 t.n.v. C.C. Koeree o.v.v. FLD. Via dit web-log krijgt u inzage van elke storting zonder de melding van wie de storting afkomstig is. Het totale bedrag op de rekening en de uitgegeven kosten worden eveneens vermeld. U kunt dan zelf zien wat er nog nodig is of wat er nog beschikbaar is. De kosten zijn op dit moment 3 x 27 EURO voor verlenging en 140 Euro voor de verhuizing, hetgeen op een totaal uitkomt van 221 EURO. Elk dubbeltje is welkom, maar voel u tot niets verplicht als u het niet kunt missen. Vooralsnog wordt een groot deel van de apparatuur en de ruimte beschikbaar gesteld door KPN. Laten we hopen dat dit ook in de toekomst zo blijft.
FLD! ook voor de minder bedeelde

73

PE1NSL

Geef een reactie