Maandelijks archief: mei 2007

Piraten op FLD ???

Enkele dagen geleden werd ik gebelt door een medewerker van Agentschap Telecom.
De medewerker vroeg mij hoe het met de Piraat PA3ZZM (zendamateur zonder machtiging) was, omdat hij overdag bijna niet meer te horen is. Ik heb gemeld dat hij met name xe2x80x99s avonds en in het weekend actief is. Bovendien kwam naar voren dat er de afgelopen tijd slechts 1 klacht over ZZM is binnengekomen. Uit het gesprek kwam eveneens naar voren dat de medewerker met regelmaat mee luistert aan de repeater FLD, waarbij ik het gevoel kreeg dat hij niet blij is met de wijze waarop sommige met elkaar omgaan.

Met deze gedachte ben ik zelf eens na gegaan hoe wij ons gedragen op deze repeater. Ik zeg wij, omdat ik mijzelf ook betrap op uitlatingen die op zijn zachtst gezegd strijdig zijn met de alle fatsoensnormen. Enkele voorbeelden; Om van een lang verhaal een kort verhaal te maken
(tussen de vijf en tien minuten), zonder ook maar 1 keer een call te noemen. En tijdens dit korte verhaal zit een aantal amateurs (wederom zonder een call te gebruiken) dwars over deze amateur heen.  En waar gaat het eigenlijk over???

Het gevolg is dat een andere amateur (mobiel station) een half uur probeert er tussen door te komen, hetgeen hem past lukt op het moment dat hij thuis is aangekomen en zich nog net even kan uitmelden. Tussendoor maakt er nog iemand een opmerking dat de repeater niet bedoelt is voor mobiele amateurs, maar juist voor amateurs die dicht bij de repeater zitten.
Ik vraag me dan wel eens af waarom ik mij zo in zet om het uiterste uit de repeater te peuteren????

Vandaag zat ik in Garderen. Een lange dag, waarbij ik van 8:00 uur tot 17:15 uur zonder eten en drinken (twee koekjes) bezig ben geweest. Dit behoort wel tot de zwaardere dagen. Eindelijk onderweg naar huis, de repeater is redelijk druk, ik meld mij in en er begroet iemand mij met hoy Chris. Vervolgens heb ik 15 minuten geluisterd en een enkele keer geprobeerd om er tussen te komen. En als je dan alleen maar kunt luisteren dan ga je al gauw opletten op het gedrag van een ander. En wat blijkt opnieuw?? Ruim 80 % gebruikt zijn call niet of nauwelijks en ruim 95 % laat geen enkele kier om een ander er tussen te laten. Uiteindelijk heb ik voor het eerst van mijn leven mijn setje uitgezet en ben naar de radio gaan luisteren.

Soms hoor ik klachten over Agentschap Telecom. Klachten over het niet optreden tegen Piraten zoals ZZM of de voormalige piraat uit Haarlem. Ik zelf heb met regelmaat contact met medewerkers van Agentschap Telecom en weet beter. Ook weet ik meer over de (enkele) klacht, die nog geen vijf procent van de amateurs die er last van hebben heeft ingediend. Ieder voor zich weet of hij wel of niet een klacht heeft ingediend. Ik zelf heb geleerd dat je pas effect boekt als je met zijn allen achter elkaar staat. Dat heb ik u zelf tot vervelens aan toe laten weten over de zaak van het voetpad.

Als ik nu alles op een rijtje zet dan valt het gedrag van ZZM (de piraat) best wel mee. Zeker als ik kijk vanuit zijn standpunt. Okxc3xa9, het is een piraat, en ik ben het er volledig mee eens dat hij moet verdwijnen. Maar niet omdat het een piraat is, want dat zijn de meeste van ons ook geweest. Maar het gedrag van deze man overschrijd alle fatsoensnormen. Fatsoensnormen?? Waar heb ik dat eerder gehoord??

Laatst maakte ik een opmerking over het plaatsen van een Poll op de website waarbij u uw mening kunt geven over (de rondes van Hans) en de overname, echter had ik zelf eerder het idee om een poll te houden over het gedrag op de repeater. U heeft een bijdrage gestort in de repeater pot, Ik ga er dan ook vanuit dat u zich ook een klein beetje verantwoordelijk voelt voor het gedrag op de repeater.

In de zijkolom kunt u (anoniem) uw eigen mening geven op de volgende stellingen.
nadat u uw mening hebt gegeven wordt de score weergegeven en kunt u niet meer stemmen.

Via de Poll zijn de volgende stemmen uitgebracht:

Het totaal aantal stemmen = 38 waarvan:

stelling 1 — aantal stemmen = 17 = 44,7 %
stelling 2 — aantal stemmen = 12 = 31,6 %
stelling 3 — aantal stemmen = -1 = -2,6 %
stelling 4 — aantal stemmen = -2 = -5,3 %
stelling 5 — aantal stemmen = — = -0,0 %
stelling 6 — aantal stemmen = -2 = -5,3 %
geen mening – – – – – – – – – – = -4 = 10.6 %

Stelling 1 : Ik voel mij niet aangesproken, maar herken dit gedrag, wat ik niet prettig vind.
Stelling 2 : Ik voel mij niet aangesproken, maar maak door dit gedrag geen gebruik meer van de repeater.
stelling 3 : Ik herken mijzelf, maar vind mijn gedrag toelaatbaar.
stelling 4 : Ik herken mijzelf, en ga proberen om mij anders te gedragen.
stelling 5 : Ik herken mijzelf, maar voel mij in deze omgang zelf ook benadeeld, waardoor ik mij zo gedraag.
stelling 6 : Ik herken mijzelf, maar voel mij in deze omgang zelf ook benadeeld en ben bereid mij aan te passen.

Zoals u weet laat ik mij niet uit het veld slaan m.b.t. mijn inzet voor de repeaters, maar ik zou het wel prettig vinden om niet van anderen te horen xe2x80x9cwat is het een ongeorganiseerd zootje op FLDxe2x80x9d.
Ik zou het op prijs stellen als u hier met zijn allen (die het aangaan) even goed over na wilt denken.
Want zoals het nu gaat kan ik mij goed voor stellen dat Agentschap Telecom het gevoel krijgt van een vos in een kippenhok vol kippen. Welke kip draai ik als eerste zijn nek om? In elk geval een paar die ik kan grijpen. En de lachende derde is? Ja u raad het al! De piraat die toch sluwer is als de vos.

Als u zelf uw verhaal kwijt wilt, dan kunt u zelf een reactie achter laten. Deze wordt zonder tussenkomst direct gepubliceerd. Ook zonder uw gegevens (anoniem).
Mailen kan natuurlijk ook naar mail@lelystadhaven.info deze wordt vertrouwelijk behandeld.

PE1NSL