Het verwijderen van de antennes

61
Op de foto ziet u de antennemast langs de A6 ter hoogte van Almere-Haven. De mast heeft een hoogte van 90 meter en wordt door een 6 tal tuidraden overeind gehouden. De vijf rondstraalantennes (4 boven elkaar en een 5e antenne in de top) zijn de antennes die voor de repeaters PI1FLD en PI2FLD worden gebruikt.

1_4

Rond oktober 2002 moest 15 meter van de mast worden verwijderd om plaats te maken voor een antenne constructie ten behoeve van Digitenne. 2_3

3_2

Met een kraan van 100 meter en een manbak worden de 12 bouten voorzichtig (met brute kracht) losgemaakt. Sommige bouten zaten zo vast dat er een slijptol aan te pas moest komen.

4_2

5_2 
6_2

De top ligt op de grond met een kort geleden nieuw geplaatste 0dB antenne voor 2 meter en een aantal antennes voor 70 cm. Het verwijderen van deze antennes ging een stuk makkelijker als het aanbrengen op 90 meter hoogte. Op de foto hieronder ziet u de afgeknipte 7/8 " coax kabels.7_2 De bovenste 15 meter heeft een laatste rustplaats gevonden op het ijzerkerkhof. Door deze werkzaamheden hebben de repeaters voor een periode van twee weken hun werk moeten staken. In een overeenkomst tussen KPN, Nozema en de beheerders van de repeater was vastgelegd dat er voor deze periode een noodoplossing zou worden aangebracht. Wij danken alsnog deze bedrijven voor hun aanbod, maar vonden het onzin om enorme kosten te maken voor deze tijdelijke oplossing. Uiteindelijk mogen wij als zendamateurs blij zijn kosteloos gebruik te maken van zo’ n prachtige lokatie.

Geef een reactie