AT op bezoek bij de repeaters FLD

Vanmorgen heeft AT (Agentschap Telecom) een bezoek gebracht aan de repeaters PI1FLD en PI2FLD die beiden actief zijn vanuit Almere. De twee medewerkers van AT hebben alle drie de  zenders inclusief de aangesloten antenne installatie uitgebreid gemeten en de resultaten verwerkt in een meetstaat.
De aanleiding van hun bezoek was een klacht van amateurs uit de omgeving. Een geluk bij een ongeluk was dat het weer erg vochtig was. De storingen treden immers voornamelijk op bij vochtig weer. Voor deze controle dus een ideale situatie.
De meetgegevens moeten nog even berekend worden, alvorens tot een duidelijk uitsluitsel te komen. E.e.a. is afhankelijk van een aantal factoren zoals kabeldemping en stralingskarakteristiek van de antennes. Op de definitieve uitslag van het onderzoek moeten we dus nog even wachten. Er is in elk geval besloten dat onafhankelijk van de uitslag de nieuwe filters ingezet zullen worden.

Voor ons was het een spannende maar vooral ook een leerzame dag. Zodra de resultaten binnen zijn dan zal ik ze kenbaar maken via dit web-log. Verder hoop ik dat de repeaters nog een lang leven  beschoren blijft en dat u als zendamateur er nog jaren plezier aan zult beleven.

Onze dank gaat uit naar de inzet van AT.

En voor de klagende amateur hoop ik dat het probleem op kort termijn boven water komt, want op storing zitten we geen van allen te wachten.

Chris (PE1NSL)

1 thought on “AT op bezoek bij de repeaters FLD

Geef een reactie