PI3FLD

Buiten de twee APRS en de 70 cm repeaters in Almere Hebben we ook nog de 2 meter repeater PI3FLD. Deze repeater staat opgesteld in de toren van Lelystad. Op de eerste foto ziet u links en rechts onder de 0 Db spertop antennes. De enorme batterij met antennes daar boven zijn de 3 meter omroepzenders en produceren een vermogen van een slordige 50 KWatt. De afstand tot onze antennes is nog geen meter.16_2
Op de foto hieronder ziet u de stekpijp die de twee antennes aan elkaar koppelt. Deze constructie is verre van optimaal te noemen, omdat de antennes ten opzichte van elkaar voor enorme uitdoving zorgen. Omdat de veldsterkte zo hoog is moeten we wachten met het aanpassen van de antenneconstructie tot het moment dat de eigenaar van de omroepzenders onderhoud gaat verrichten en het vermogen gereduceerd wordt.17_2
De antennes bevinden zich in de vakwerkmast net boven de betonnen rand van de toren. De hoogte is 142 meter. Op de twee andere foto’s zie je de repeater zelf. De installatie bestaande uit zes SP (sper pass) Filters van het merk Katrijn en een klein rekje met 2 x de T813 teletron een voeding en een besturing bevinden zich op een plank tegen de muur op zo’n drie meter hoogte. De grote voedingskast er onder dient voor andere grote zenders in de ruimte. omdat de vloerplaats in een dergelijke ruimte voor ons als hobbyisten niet te betalen is zijn we erg blij met deze opstelling. Onze dank gaat uit naar de huurders van de ruimte, Die ons al vele jaren deze plek kosteloos aanbieden.18_4

19_2 

Geef een reactie