Het prille begin

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat wij gebruik konden maken van het opstelpunt in Almere. We zijn toen begonnen met een opstelling op een oude eettafel. De echte 19"rekken kwamen pas later. Ook de 70 cm repeater moest het toen nog doen vanuit een woonhuis in Lelystad op een vakwerkmastje van zo’n 15 meter.20_2
Op de tafel ziet u links een condor voor 2 meter en 70 cm die door ons voor testdoeleinden werden gebruikt. Met een antenne hoogte van 75, 80, 85 en 2x 90 meter kon je hier hele mooie verbindingen op maken. Daarnaast staat een kleine 12 Volt voeding waarop de conder 16 (2 meter) en de condor 3000 (70 cm) op draaide. deze twee setjes zaten gekoppeld op de zeer simpele computer die er naast stond. het vermogen op 2 meter was toen zo’n 6 Watt EIP en op 70 cm zo’n 10 Watt EIP. Enige tijd later is ook de 70 cm repeater verhuisd van Lelystad naar Almere. Op de foto hieronder zie je de antenne aansluitpunten in de vloer zitten. In totaal zitten er vijf PVC buizen die elk een 7/8" coax kabel herbergen. In totaal maakte we gebruik van vijfhonderd meter 7" coaxkabels. Een hoeveelheid die je niet graag in de huiskamer wilt aantreffen.21_2
Enige tijd later zijn de voorbereidingen getroffen om de 70 cm repeater vanuit Lelystad te verhuizen naar Almere. Er werd een 19" kast geplaatst waar uiteindelijk de RS 9044 hun onderkomen hebben gevonden. Op de foto hieronder zie je onderaan nog net de bovenkant van een filter zoals u op de recentere foto’s in de hoek opgestapeld terug vind. Je ziet nog net de plunjer in het midden waarmee je hem af kunt regelen. Achter in de kast ligt nog een sperfilter voor 70 cm. en de mooie koperen filters zijn er drie van de in totaal zes die hun dienst in Lelystad hebben bewezen. De filters zijn door een aantal mensen zelf gemaakt, waarbij het poetsen zeker niet vergeten mag worden.22_2
Omdat de antenne situatie zo goed is (15 meter tussen de bovenste ontvangst antenne en de onderste zend antenne) hebben we ruim voldoende ontkoppeling om zonder filters te kunnen draaien. Op dit moment is de situatie nog steeds zo dat alles zonder filters draait met uitzondering van een bandfilter voor 2 meter APRS. Dit filter is medio 2002  aangebracht.

1 thought on “Het prille begin

Geef een reactie