storing

Zoals u in de reactie heeft kunnen lezen is de storing niet direct afkomstig van de repeater. Ik moet overigens bekennen dat de open en eerlijkheidheid van Marijn getuigt van goede wil. Wij hebben zelf nog geen bericht ontvangen. Overigens is het nu niet zo dat de repeater geen enkele blaam treft. Ook al blijkt uit de meting van Agetschap Telecom dat de zenders schoon zijn, dan betekend dit nog niet dat er extern geen mengproducten ontstaan. Om nu een nog schoner signaal te produceren, hetgeen ook ten goede komt aan de ontvangers van de repeater worden er op kort temijn een grote hoeveelheid filters in het antennetraject opgenomen. Over de juiste koppeling en opstelling leest u binnenkort meer. Naar verwachting komen er acht combiners (filters) tussen de repeater en 70 cm APRS. Op de foto ziet u inmiddels vijf van deze combiners, dus nog even geduld voor de laatste drie. Op de tweede foto ziet u een filternetwerk bestaande uit negen kokers die afkomstig zijn uit het inmiddels uigeschakelde semafonie netwerk. Deze hebben nog geen bestemming, maar daar vinden we ook wel wat op. Buiten het aanbrengen van de filters zal ook het EIP vermogen van 70 cm APRS met bijna 3 dB omlaag worden gebracht.

73  PE1NSL433

434 

Geef een reactie