Pe1nsl-pad

Velen van u hebben mij wel eens horen praten over het illegaal afgesloten voetpad van mijn buren. Een eindeloze strijd van meer dan zes en een half jaar. Maar vandaag 14 december is dit mijn kerstcadeau van de gemeente Lelystad. Vandaag zijn ze begonnen. Op de achtergrond een deel van de speelplaats waar vele kinderen jarenlang geen gebruik van konden maken omdat mijn buren de toegang met steun van de notaris en de gemeente al deze jaren illegaal hebben afgesloten. Met steun van de wijkraad 3VO en een enorme hoeveelheid (98%)buurtbewoners komt aan deze strijd eindelijk een einde. Niet alleen de speelplaats is van groot belang, maar ook de enige veilige doorgang voor kinderen uit de achtergelegen wijk om naar de aan de andere kant van deze speelplaats gelegen basisschool is binnenkort weer open. gedurende al deze jaren hebben kinderen zich via dichtgegroeide, zeer lange en zeer smalle achterpaden moeten worstelen. Of zij moesten gebruik maken van de openbare race banen zonder trottoirs. In beide gevallen een zeer gevaarlijke situaties waar geen enkele ouder blij mee is.
35_2
Voor mijn buren komt hiermee een hoop lucht in de zaak. De gerechtelijke procedure is ten einde en zij kunnen indien zij dat willen ongehinderd hun huis verkopen, hetgeen zij in 2000 (ten tijde van de afsluiting) al wilde doen, maar voor hen toch wel erg lastig was omdat er niet veel mensen een huis kopen met de wetenschap dat er gratis een gerechtelijke procedure aan vast zit. Voor de gemeente en mij begint de strijd nu pas echt. Een strijd die nog jaren kan duren. Een procedure die mischien wel eens in aanmerking komt voor een plaatsing in het Guiness book of records als langst lopende zaak.

Geef een reactie