Piraten op repeater FLD

De laatste tijd wordt de repeater PI3ASD en met name de laatste tijd PI2FLD geteisterd door een piraat die opereert onder de call PA3ZZM (zendamateur zonder machtiging). In het begin heb ik geprobeerd om hem er toe over te halen het papiertje te behalen, waarvoor wij allen ook de nodige moeite hebben moeten doen. De laatste dagen heeft deze piraat duidelijk naar voren gebracht zijn eigen regels te volgen en overheidsorganen als Agentschap Telecom af te kraken en uit te dagen.

Ook doet deze meneer uitlatingen die binnen onze samenleving  niet getolereerd mogen worden. Om deze reden heb ik als mede beheerder afgelopen vrijdag een klacht ingediend bij Agentschap Telecom onder tel nr 050-5877304.

Bent u het eens met deze klacht? Reageer dan door te bellen met Agentschap Telecom onder bovenvermeld nummer.  Vermeld hierbij de frequnties van de repeater, te weten 430.2875 MHz met als ingang 431.8875 MHz.

Hoe meer klachten, hoe eerder het probleem zich oplost.

12 thoughts on “Piraten op repeater FLD

 1. Hans PD0AC

  Tja, etherpiraten… ik heb bepaald geen boter op mijn hoofd en dat zal voor het merendeel van de zendamateurs gelden. In de jaren ’70 – ’80 deed ik niet anders, maar wel met dit verschil: ik gedroeg me als elke andere amateur, bouwde mijn spullen zelf en werd door de diverse amateurs dan ook gewoon geaccepteerd. Uiteraard was er wat zachte drang van hun zijde om mijn machtiging te halen en dat is uiteindelijk gebeurd.

  Voorlopig zal ik PI2FLD een beetje links laten liggen; het moet leuk blijven.

 2. Christian

  Hi all,
  I just had a contact with this guy on 430.200 repeater here in Amsterdam. I was a little confused about his “operating style” and thought he might have fresh 3license only, then I stopped qso and now I found him here posted on the internet. He called himself Jelle.

  73 from your nice city of Amsterdam
  Christian PA/OE1CWJ

 3. Robert

  Ik heb ook z’n klacht ingediend. Na enige tijd kreeg ik via m’n voicemail het bericht dat het opsporen teveel tijd kost. En dat mijn klacht niet verder vervolgt zou worden

  73,

  Robert PE1CWU

 4. Ferry

  Waarom worden die piraten niet gewoon opgespoord?
  In mijn ogen is regelgeving ook echt regelgeving.
  Of betalen wij alleen maar voor j.met de korte achternaam?

  Je hoort allerlei verhalen over kruis en 3punts peilingen, is dit dan allemaal gebakken lucht?

  Als iemand weet waar de piraat in kwestie zit, vermeld dit dan aan het AT en doe aangifte.

  Ferry PD9FER

 5. Cees

  Ik ben van mening dat AT deze piraten dient op te sporen.
  Als ze dit na een klacht niet doen kun je altijd na de rechter stappen om dit af te dwingen. Ze zijn onderhevig aan het AWB dus zijn uitspraken en besluiten aanvechtbaar voor de rechter. Tenslotte is de amateur dienst ook een ITU dienst en weliswaar niet zo belangrijk als hulpdiensten maar wel een dienst. En die dient ook beschermd te worden.

 6. ricardo

  hoi
  ik snap niet dat jullie je druk maken om een piraat.
  terwijl er notabene onder jullie mensen op de repeater met verzonnen calls werken.
  en daar converseren jullie gewoon mee.
  mijn klomp is gebroken.

 7. Ton

  Het lijkt me vrij duidelijk dat men zich hier druk om maakt.

  Velen van ons zullen wellicht wel eens op en onjuiste band met een niet toegestaan vermogen aan het werk zijn geweest. Maar wanneer men EN niet in het bezit is van de juiste papieren EN zich onbehoorlijk denkt te kunnen gedragen zeg ik; Aanpakken dat soort mannen!

  Laat dit figuur liever de 11 meterband onveilig maken, daar brengt hij minder schade en overlast toe.

Geef een reactie